Cięcie wyrobów cukierniczych za pomocą urządzeń KMT Waterjet
Technologia cięcia strumieniem wody umożliwia higieniczne wycinanie skomplikowanych kształtów.
Cięcie czystą wodą pod ciśnieniem do 6200 barów za pomocą pomp i sprzętu wysokociśnieniowego KMT zapewnia największą wartość dodaną, dzięki cięciu wypieków w higienicznym środowisku, bez możliwości przenoszenia zanieczyszczeń, występującej w przypadku systemów wyposażonych w ostrza.
Wielką zaletą cięcia wodą jest oszczędność czasu uzyskiwana w wyniku cięcia wyrobów cukierniczych lub chleba strumieniem czystej wody. Ponieważ nie używa się ostrzy tnących, nie występują przerwy w pracy w związku z ich wymianą lub ostrzeniem. Piekarnie faktycznie podwoiły wydajność cięcia ciastek, zastępując ostrza strumieniem wody.
| | |
Cięcie wyrobów cukierniczych w Edelweiss Bakery w Bostonie w stanie Massachussets
| | Krojenie chleba na grzanki
za pomocą urządzeń KMT Waterjet
|
Zalety cięcia wyrobów cukierniczych za pomocą urządzeń KMT Waterjet:
- Idealne wykończenie
- Łatwe tworzenie nowych kształtów w celu rozszerzenia gamy produktów
- Nie są już potrzebne formy ani ostrza
- Precyzyjne cięcie trudnych produktów, takich jak ciasto francuskie
- Wyższa wydajność pracy
- Higieniczny proces cięcia
Cięcie strumieniem wody umożliwia uzyskanie skomplikowanych kształtów wyrobów cukierniczych