Cięcie wyrobów cukierniczych za pomocą urządzeń KMT Waterjet

Technologia cięcia strumieniem wody umożliwia higieniczne wycinanie skomplikowanych kształtów.     

Cięcie czystą wodą pod ciśnieniem do 6200 barów za pomocą pomp i sprzętu wysokociśnieniowego KMT zapewnia największą wartość dodaną, dzięki cięciu wypieków w higienicznym środowisku, bez możliwości przenoszenia zanieczyszczeń, występującej w przypadku systemów wyposażonych w ostrza. 

Wielką zaletą cięcia wodą jest oszczędność czasu uzyskiwana w wyniku cięcia wyrobów cukierniczych lub chleba strumieniem czystej wody. Ponieważ nie używa się ostrzy tnących, nie występują przerwy w pracy w związku z ich wymianą lub ostrzeniem. Piekarnie faktycznie podwoiły wydajność cięcia ciastek, zastępując ostrza strumieniem wody.

 
  
Cięcie wyrobów cukierniczych w Edelweiss Bakery w Bostonie w stanie Massachussets
 Krojenie chleba na grzanki 
za pomocą urządzeń KMT Waterjet
 

Zalety cięcia wyrobów cukierniczych za pomocą urządzeń KMT Waterjet:

  • Idealne wykończenie
  • Łatwe tworzenie nowych kształtów w celu rozszerzenia gamy produktów
  • Nie są już potrzebne formy ani ostrza
  • Precyzyjne cięcie trudnych produktów, takich jak ciasto francuskie
  • Wyższa wydajność pracy
  • Higieniczny proces cięcia

Cięcie strumieniem wody umożliwia uzyskanie skomplikowanych kształtów wyrobów cukierniczych